Glazenwasser
Glazenwasser
Zwaan Totaalreiniging in
Leiden
[Terug naar plaats Leiden]
Zwaan Totaalreiniging
Postbus 2299
2301CG Leiden

tel: 071-26 00 010

Extra informatie

Zwaan Totaalreiniging is een allround schoonmaakbedrijf voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Het is allemaal begonnen met de diensten 'glasbewassing & schoonmaak' en inmiddels is het aantal specialismes uitgebreid tot een behoorlijk omvattend totaalpakket. Glasbewassing & schoonmaak zijn echter nog steeds onze core businesses en dus het hart van het bedrijf.   
Vanaf de start van het bedrijf is er bewust gekozen voor de naam 'Totaalreiniging'. Dit is met een vooruitziende blik gedaan, omdat de specialismes al aanwezig waren door jarenlange ervaring in het verleden. Bij de start van het bedrijf waren de opdrachten echter nog niet voor handen om alle specialismes uit te voeren. Wij wisten dat dit een kwestie van tijd zou zijn, omdat wij altijd een hoge kwaliteit nastreven en dit is terug te zien in het eindresultaat. Door een hoge kwaliteit na te streven en te leveren i.c.m. een goede prijs en uitstekende service, wisten wij dat de vraag naar andere diensten vanzelf zou gaan komen. Heden ten dage is dit uitgegroeid tot zeven hoofddiensten en met dit uitgebreide dienstenpakket zijn wij werkzaam in een straal van 50 km rondom Leiden en binnen driehoek Amsterdam-Rotterdam-Utrecht. 
 
Of u nu kiest voor een enkele dienst of een totaalpakket, bij Zwaan Totaalreiniging bent u aan het juiste adres! 
 
Dagelijks verzorgen wij de glasbewassing voor verschillende opdrachtgevers. Tot onze klantenkring behoren de volgende opdrachtgevers: 
 
  • Bouw)bedrijven 
  • Vereniging van Eigenaren (VvE)  
  • Gemeenten 
  • Overheidsinstellingen 
  • Zorginstellingen 
  • Onderwijsinstellingen 
  • Vastgoedbeheerders 
  • Woningcorporaties 
  • Particulieren 
  • Horeca 
 
 
Waarom ramen zemen?  
 
 
Glasbewassing zorgt voor een grotere lichtopbrengst. Dit is een enorme stimulans voor het welzijn.  
Behoud van ramen en omlijstingen/kozijnen.  
 
 
Welke ramen zemen wij? 
 
 
De ramen aan zowel de binnen -als buitenzijde.  
 
 
Welke technieken gebruiken wij?  
 
 
Het traditionele hand zemen met ladder, emmer, spons, zeem en wissers. Grote hoogtes worden uitgevoerd met de hoogwerker/lift.  
Tuckerpole / Telewash systeem, ook wel telescoop-bewassing genoemd. Met dit systeem kan er worden gewerkt tot hoogtes van 22 meter gemeten vanaf de grond. Wij gebruiken hiervoor stelen die gemaakt zijn van carbon. Dit materiaal staat erom bekend dat het oersterk is, maar licht in omgang. Op deze uitschuifbare stelen zit een zachte wasborstel die ervoor zorgt dat alles netjes gewassen wordt zonder beschadiging aan het oppervlak. De steel is op zijn beurt weer aangesloten op een lange (circa 120 mtr) slijtvaste slang waar osmosewater in zijn zuiverste soort doorheen gepompt wordt met een instelbare druk tot en met 10 bar, wat ervoor zorgt dat het grove en aangekoekte vuil binnen no-time eraf gewassen wordt. Met als resultaat een schoon oppervlak.* De slang staat aangesloten op watertanks in onze bedrijfswagens/aanhangers. De watertanks zijn voorzien van voldoende osmosewater (1000-1200 liter) om de gehele dag te kunnen werken. Osmosewater wordt ook wel gedemineraliseerd water genoemd. Dit is gewoon leidingwater geweest, waaruit (middels een eigen demineralisatie-installatie) alle toevoegingen, zoals kalk en mineralen worden gefilterd. Hierdoor wordt het vuiloplossend vermogen van het water verhoogd en droogt het na gebruik in alle weersomstandigheden -zelfs in direct zonlicht- geheel streep -en kleurloos op. Bovendien worden er geen reinigingsmiddelen aan het water toegevoegd, dus geen schade aan uw eigendommen. Dit systeem is vele jaren geleden ontworpen in verband met de steeds strenger wordende Arbo-wetgeving, die het niet meer toelaat om te werken met de ladder op onverantwoorde hoogte. Maar het systeem is ook ontworpen voor vele uiteenlopende toepassingen waar vaak niet aan gedacht wordt. Dit systeem biedt voor de meeste situaties een optimale en simpele oplossing met een uitstekend resultaat. Zie hieronder voor de voorbeelden:  
 
1. Lichtbakken; reclameborden 
2. Gevelbeplating 
3. Zonwering, zonpanelen (onderhoud zorgt voor meer opbrengst!) en rolluiken 
4. Uitvoerbaar boven tuinbeplanting, fonteinen, glazen overkappingen (bijv. atriumdaken, serres en winkelpromenades)  
5. Koepels 
 
Wat is de frequentie van het ramen zemen?  
 
Het meest voorkomende is een vier-wekelijkse frequentie. Deze frequentie is de meest toegepaste frequentie, omdat in de meeste gebieden de bevuiling dusdanig sterk is dat de uiterste grens echt vier weken is. Onderhoud van ramen en omlijstingen/kozijnen zijn van immens belang. De andere frequenties lopen enorm uiteen. Kan zelfs een paar keer per week zijn (showrooms & winkels) tot een acht-wekelijkse frequentie. Hierin kunnen wij u adviseren. 
 
*De kwaliteit is bij eerste gebruik met het Tuckerpole/Telewash systeem tussen de 70-80%. Daarna zal het oplopen richting de 100%. Dit heeft te maken met het feit dat osmosewater een groot vuiloplossend vermogen heeft en daardoor veel vuil zal losmaken wat vaak op het eerste oog niet zichtbaar was. Denk hierbij aan vuil rond en -in- kieren wat los komt door het gebruik van het vele water, wat uiteindelijk de omlijstingen/kozijnen weer ten goede komt.