Glazenwasser
Glazenwasser
Molenkamp Glazenwasserij in
Den Haag
[Terug naar plaats Den Haag]
Molenkamp Glazenwasserij
Margaretha v Hennebergwg 69
2552BE Den Haag

tel: 070-3523493

Extra informatie

Introductie    
Glazenwasserij Molenkamp te Den Haag is een gespecialiseerd bedrijf in het uitvoeren van het onderhoud van glas in de ruimste zin van het woord.  
 
Het doel daarvan is het aanzicht en het doorzicht van glas te optimaliseren en het voorkomen van schade en slijtage aan het glas van gebouwen. 
 
Glazenwasserij Molenkamp is opgericht door dhr. R. Molenkamp in 1980 als eenmanszaak. 
 
Sinds 1996 is Glazenwasserij Molenkamp in het bezit van het certificaat NEN-ISO 9001en sinds mei 2006 zijn wij in het bezit van het VCA*- certificaat.  
 
Organisatie  
 
Momenteel bestaat de organisatie uit Molenkamp Glazenwasserij B.V. en Molenkamp Beheer B.V. Alles onder leiding van dhr. R. Molenkamp. 
 
40% van alle werkzaamheden in de schoonmaakbranche bestaat uit glasbewassing. Een gebouw met vuile ramen ziet er niet representatief uit. Voor veel bedrijven is het gebouw het visitekaartje, wat inhoudt dat het ook schoon moet zijn.  
 
 
Glazenwasserij  
 
 
Bij Molenkamp Glazenwasserij B.V. zijn momenteel ongeveer 35 glazenwassers werkzaam. Binnen de glazenwasserij is een bedrijfsleider werkzaam. Deze is verantwoordelijk voor de uitvoering en de planning van de werkzaamheden. Molenkamp glazenwasserij B.V. verricht glazenwasserswerkzaamheden voor zowel particulieren als bedrijven.  
 
Ook bestaat een groot deel van het werk uit opdrachten van grote schoonmaakbedrijven. Grote schoonmaakbedrijven vinden het vaak prettig om de glasbewassing uit te besteden aan een gespecialiseerd glazenwassersbedrijf.  
 
Opdrachtgevers stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit van het glazenwasserswerk. Al onze glazenwassers zijn in het bezit van een diploma "vakopleiding glazenwasser"of nemen deel aan de opleiding. Buiten deze opleiding, nemen de glazenwassers ook deel aan de opleiding VVA I en/of VVA II. Deze opleiding is gericht op veiligheid van de medewerkers en het milieu.  
 
Doelen van glazenwassen zijn: 
 
- uiterlijk van het gebouw verzorgen.  
- glas in goede staat houden.  
- zorgen voor een schone, verzorgde werkomgeving.  
- doorlaten van daglicht op de werkplek 
 
Uiteraard heeft elke klant specifieke wensen. In overleg met de opdrachtgever zal er dan gewerkt worden naar een advies waarin een optimaal onderhoudsschema zal worden gepresenteerd.  
 
Hoogwerkers  
 
Molenkamp Beheer B.V. Aangezien de veiligheidseisen voor de werknemers steeds hoger worden, is het  
in veel gevallen noodzakelijk om de glasbewassing uit te voeren met behulp van een hoogwerker.  
 
Voor het werken met hoogwerkers is het van belang dat de werknemers eerst deel nemen aan een cursus die gericht is op de hoogwerkers. Op dit moment is Molenkamp Beheer B.V. in het bezit van 4 hoogwerkers. In eerste instantie worden deze hoogwerkers gebruikt voor eigen werkzaamheden.  
 
Het is mogelijk om op afspraak hoogwerkers te huren. Voor een aantal kleinere glazenwassersbedrijven is de investering in een hoogwerker te kostbaar. Om het glazenwasserswerk op hoogte toch veilig te kunnen uitvoeren, biedt Molenkamp Beheer B.V. deze bedrijven de kans om een hoogwerker per dagdeel te huren. Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact met ons opnemen.