Glazenwasser
Glazenwasser
De Vos Glazenwasserij-Schoonmaakbedrijf in
Bemmel
[Terug naar plaats Bemmel]
De Vos Glazenwasserij-Schoonmaakbedrijf
Nijverheidstraat 65/A
6681LN Bemmel

tel: 026-3251432

Extra informatie

Dé specialist in glasbewassing en gevelonderhoud   
Sinds de officiële oprichting in 1984 heeft schoonmaakbedrijf de Vos b.v. zich ontwikkeld tot één van de meest gespecialiseerde bedrijven op het gebied van glasbewassing en gevelonderhoud in Nederland. Omdat ook de ouders en grootouders van oprichter Charles de Vos al actief waren in de schoonmaakbranche, staat met zijn kinderen Soili en Roy sinds 1 januari 2013 in principe de al weer vierde generatie aan het roer van het bloeiende familiebedrijf. 
 
Het jaar 1995 staat met hoofdletters in de bedrijfsgeschiedenis geschreven. Toen zag namelijk het Document Gevelonderhoud het levenslicht, een initiatief van de Arbeidsinspectie en OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten). Hierin werden veiligheidscriteria vastgesteld voor werkmethoden en hulpmiddelen. Als reactie hierop werd mede door Charles de Vos brancheorganisatie AWOG (Alles Weten Over Glazenwassen) opgericht om de situatie in de branche werkbaar te houden en glazenwassers betrokken te houden bij de ontwikkelingen in hun branche. 
 
De nieuwe wetgeving vormde voor Charles de Vos aanleiding om meteen te investeren in een aantal hoogwerkers en de verdere ontwikkeling van de absolute specialisatie van het bedrijf: glasbewassing en gevelonderhoud op grote hoogtes en andere moeilijk bereikbare plaatsen. Dat hij op dit terrein een voorloper was, blijkt wel uit het feit dat hij mede aan de basis stond van het SVS-opleidingsinstituut in Arnhem en de huidige SVS-opleiding voor de glazenwasser. Nog steeds is hij, net overigens als zijn zoon Roy, actief als docent en examinator. 
 
De Vos telt momenteel tien vaste en volledig gecertificeerde medewerkers, waarvan het merendeel al jarenlang in dienst is. Ook het bedrijf zelf beschikt over alle voor de branche relevante certificaten. De Vos is onder andere NEN 4400-, VCA- en IRATA-gecertificeerd. Daarnaast is het bedrijf medeondertekenaar van de Code Verantwoord Marktgedrag van de OSB. 
 
 
Glashelder in werk en afspraken 
 
Het is in de markt algemeen bekend: op plaatsen waar andere glazenwassers niet kunnen komen, komt de Vos. Het bedrijf is dusdanig verregaand gespecialiseerd in glasbewassing op grote hoogtes en andere moeilijk bereikbare plaatsen dat pandeigenaren, V.v.E.'s en grote bedrijven uit het hele land sinds jaar en dag een beroep doen op de unieke maatwerkdiensten van het bedrijf. 
 
Dankzij het eigen arsenaal aan hoogwerkers en de goed opgeleide en volledig gecertificeerde medewerkers heeft de Vos b.v. voor ieder gebouw een passende oplossing in huis. In uitzonderingsgevallen wordt gebruik gemaakt van de Safe-Sit methode, waarbij met behulp van een tuig en touwen vanaf het dak gewerkt wordt. De medewerkers van de Vos volgden daartoe een paasende SVS-opleiding. Tevens werd als extra veiligheidsaspect een IRATA-opleiding gevolgd (Industrial Rope Access Trade Association). IRATA is wereldwijd dé norm voor het veilig werken met touwen op grote hoogtes. 
 
De Vos b.v. zorgt voor een nog steeds groeiend aantal tevreden opdrachtgevers voor absoluut maatwerk. Het bedrijf tekent niet alleen voor het wassen van binnen- en buitenramen en kozijnen, maar ook voor de reiniging en het preventief onderhoud van de gevels. Dankzij afspraken die net zo glashelder zijn als het eindresultaat, weten de opdrachtgevers steeds precies waar ze aan toe zijn. Net zoals ze weten dat hun ramen en gevels altijd professioneel en op veilige wijze gewassen worden.

Specialiteit
  • Glazenwasserij  
  • Schoonmaakbedrijf  
  • Hoogwerkerverhuur  
  • Gevelreiniging  
  • VCA gecertificeerd  
  • KIWA gecertificeerd